7/24 bizi arayabilirisiniz, 444 74 78
  • bilgi@sgrt.com.tr

BLOG KATEGORİLERİ

EN ÇOK OKUNANLAR

Güvenli Bir Bayram Tatili İçin Güvenli Trafik

13 HAZIRAN 2018

Türkiye’de her 33 saniyede bir trafik kazası meydana geldiğini biliyor muydunuz? Kazaların en sık meydana geldiği dönem ise yaz dönemi. Çünkü yaz dönemi aynı dönemde tatil dönemi. Öte yandan son yıllarda uzun Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin de bu döneme denk gelmesi, daha kalabalık bir kitlenin aynı anda trafiğe çıkmasına neden oluyor. Bu da trafikte kaza riskini arttırıyor. Bu nedenle, güvenli bir şekilde sevdiklerine ulaşmak ve keyifli bir bayram tatili yapmak isteyenlerin bazı tedbirleri almaları gerekiyor.

* Trafik kazalarının büyük bir bölümü sabırsızlık nedeniyle gerçekleşiyor. Bu nedenle de aslında kazalar genellikle yolculuğun tamamlanmasına yalnızca 80-100 km kala meydana geliyor. Yola çıkarken de araç kullanırken de aceleci olmayın. Hız limitlerin uyun.

* Lastiklerinizin hava basıncını ve diş derinliğini mutlaka kontrol edin.

* Eşyalarınızı yerleştirirken araç içinde sabitlemek ayrıntı gibi görünse de oldukça önemli. Eşyalarınızı yol görüşünüzü kısıtlayacak bir biçimde yerleştirmemelisiniz. Ani hareketlerde araç içinde yer değiştirmemeleri de son derece önemli.

* Malum, özellikle bayramda yemenin sonu yok. Bayram sofraları, şerbetli tatlılar, uzun kahvaltılar derken kantarın topuzu kaçıveriyor. Ancak seyahate giderken de seyahatten dönerken de ağır ve yağlı yiyecekler tüketmeyin. Ayran gibi uyku yapan içeceklerden uzak durun.

* Araç içerisindeki havayı belli aralıklarla tazeleyin.

* Emniyet kemerinizi takmanız gerektiğini artık söylemiyoruz bile. Kısa farlarınızı da açmanız gerektiğini siz zaten biliyorsunuz. Seyir halinde cep telefonuyla konuşmayın, sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmeyin.

* Yol boyunca trafikteki araçlarla takip mesafenizi koruyun ve trafikte sık sık karşılaşılan bir durum olan gereksiz tartışmalara, hız kapışmalarına girmeyin.

* Aracınızın evraklarının tam olmasına dikkat edin, yola çıkmadan önce mutlaka bakımını yaptırın.

* Son olarak ve en önemlisi Trafik Sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin.